Αλεξανδρούπολη Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου και με τη συμπαράσταση των εθελοντών του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προχώρησε στην ίδρυση του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, παραχωρώντας το χώρο του πρώην Κέντρου Νεότητας. (έναντι Γηπέδου «Φώτης Κοσμάς»), το οποίο παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους ανέργους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενέστερους δημότες.

Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης λειτουργεί από το Μάιο του 2012 με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου και την αμέριστη προσφορά των ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, μαιών, οδοντίατρων καθώς και των εθελοντών που δικτυώνονται στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου. Παράλληλα, συνεργάζεται με εξωτερικούς ιατρούς και εργαστήρια (π.χ. καρδιολόγους, ακτινολόγους, πυρηνικούς, οφθαλμίατρους, οδοντίατρους, μικροβιολόγους), καθώς και με νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κλινικές για τη δωρεάν, και πάλι, πρόσβαση από τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Ποιοι ωφελούνται;
Το Ιατρείο μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες, Έλληνες ή αλλοδαποί, καθώς και όσοι διαθέτουν ταμείο Πρόνοιας. Το Ιατρείο απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το σύστημα υγείας με άλλο τρόπο (δεν έχουν άλλου είδους ασφάλεια).

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25510-88246, 25510-88249
Διεύθυνση: πρώην Κέντρο Νεότητας (έναντι Εθνικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς»)
E-mail: social@0573.syzefxis.gov.gr
Όλοι όσοι θέλουν με τον οποιονδήποτε τρόπο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 25510-88246, 49.

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s