Ηράκλειο Κρήτης «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» – Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Ο Σύλλογος «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου» έχει δημιουργήσει  το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Ι.Α.), με σκοπό τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μόνο σε ανασφάλιστους – άπορους κατοίκους του Δήμου.

Η στελέχωση και η υποστήριξη του Κ.Ι.Α., με γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλεύτριες, επισκέπτριες υγείας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γραμματείς, τεχνικούς, εργάτες και άλλο προσωπικό γενικών υποστηρικτικών καθηκόντων, γίνεται αποκλειστικά με εθελοντές, μέλη ή φίλους του Δικτύου, στηριζόμενες μόνο στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, χωρίς καμία οικονομική, πολιτική, κομματική ή οποιαδήποτε άλλη δέσμευση, κατεύθυνση, εποπτεία ή υστεροβουλία. Έχουν δημιουργηθεί Ομάδες Εργασίας από όλους τους προαναφερόμενους, οι οποίες οργανώνουν όλες τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία ενός ιατρείου κι ενός φαρμακείου, από μηδενική βάση, με μόνο κοινωνικούς όρους.

Στο Κ.Ι.Α. μπορεί να προσέρχεται με ραντεβού οποιοσδήποτε ανασφάλιστος – άπορος κάτοικος του Δήμου, είτε με απευθείας επικοινωνία με την Γραμματεία του Ιατρείου, είτε μέσω κάποιου οργανωμένου φορέα (Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Εκκλησία, Σύλλογος Ανέργων, Εργατικό Κέντρο, Λαϊκές Συνελεύσεις κ.ά.), με μόνη προϋπόθεση να είναι ανασφάλιστος – άπορος.

Το Κ.Ι.Α. στεγάζεται σε χώρους που παραχώρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στα παλιά του κτήρια (πτέρυγα Μ), στη Λεωφόρο Κνωσού. Μπορεί να δεχθεί ανασφάλιστους – άπορους κατοίκους του Δήμου, μόνο με ραντεβού, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-21:00 και Σάββατο 10:00-13:00 στα παρακάτω ιατρεία:

  •  Γυναικολογικό
  •  Οδοντιατρείο για ενήλικες
  •  Οφθαλμολογικό
  •  Παθολογικό, Γενικής Ιατρικής
  •  Παιδιατρικό
  •  Παιδοδοντικό
  •  Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης (Ψυχίατροι και Ψυχολόγοι)

Τα ραντεβού κλείνονται τις παραπάνω ώρες λειτουργίας του Ιατρείου, καθώς και καθημερινά 10:00-12:00 το πρωί, στο τηλέφωνο:  2813 008 525. Στις ώρες λειτουργίας των ιατρείων λειτουργεί ταυτόχρονα και φαρμακείο, το οποίο παρέχει δωρεάν τα αναγκαία φάρμακα.

Το Κ.Ι.Α. υποστηρίζεται από διάφορες ιατρικές ειδικότητες, οι γιατροί των οποίων είναι εθελοντές του Δικτύου και εξετάζουν δωρεάν στα ιατρεία τους μόνο τους ασθενείς που παραπέμπουν οι γιατροί του Κ.Ι.Α.

Για την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία όλων των παραπάνω, γίνεται έκκληση προς όλους τους Ηρακλειώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα, δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου) να υποστηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.

Γιατί να συμβάλλει κανείς;

Για να διασώσει ο ίδιος την αξιοπρέπειά του, να διδάξει ήθος και αλληλεγγύη, και να σταθεί όρθιος και περήφανος απέναντι στα παιδιά του και τα παιδιά όλου του κόσμου, σ’ αυτούς τους σκυφτούς καιρούς και ανθρώπους.

Εμείς, οι άνθρωποι του Δικτύου (μέλη, φίλοι και εθελοντές), είμαστε δίπλα σας για να συντρέξουμε όποιον συνάνθρωπό μας έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Εσείς, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, είναι ζωτικής σημασίας να αγκαλιάσετε και να κάνετε δική σας υπόθεση την προσπάθεια αυτή, αλλιώς δεν θα υπάρξει.

Είναι καιρός να μετρηθούμε με τα ψέματα και να βγούμε αληθινοί.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Λεωφόρος Κνωσού (κτήρια Πανεπιστημίου Κρήτης, πτέρυγα Μ), T.K. 71409
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2813 008 525
E-mail: info@koinoniaher.gr
http://www.koinoniaher.gr
http://www.facebook.com/koinoniaher

Αριθμός Λογαριασμού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης:
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
DE 121862 και IBAN GR81 0870 0970 0000 0001 1218 625.
ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

 

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s