Κιλκίς Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο

Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο ‘Αθανάσιος Τηλιακός’ (Κ.Ι.Φ) αποτελεί απόσταγμα της εποικοδομητικής συνεργασίας και σύμπραξης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς.

Στεγάζεται στο ισόγειο κτίριο, επί της οδού Σπάρτης 13. Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις αρχές Σεπτεμβρίου 2010, μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση εγκαινίων του.

Κεντρικός άξονας προσανατολισμού των δραστηριοτήτων του Κ.Ι.Φ είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Η συλλογή και διαχείριση των αχρησιμοποίητων οικιακών φαρμάκων, η απόσυρση των ληγμένων φαρμάκων μέσω σχετικού προγράμματος υπό την αιγίδα του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις περιλαμβάνονται στους κύριους στόχους της λειτουργίας του Κ.Ι.Φ.

Σε ποιους απευθύνεται;

Ιδιαίτερα στις σημερινές συγκυρίες, είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Έτσι, το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο έρχεται να δώσει ‘χείρα βοηθείας’ στους συνανθρώπους μας και να αποδείξει πως μέσα στη ζούγκλα της καθημερινότητας, εμείς και θέλουμε και μπορούμε να παραμείνουμε άνθρωποι!
Απευθύνεται σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, άπορους, ανασφάλιστους, διερχόμενους μετανάστες προσωρινά χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, κρατούμενους και σε όσους πληρούν τα κριτήρια του κανονισμού λειτουργίας του Κ.Ι.Φ, οι οποίοι και θα παραλάβουν τη σχετική κάρτα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Το εγχείρημα του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στηρίζεται ουσιαστικά στον εθελοντισμό όλων μας! Εκτός από την εθελοντική συμμετοχή ιατρών, φαρμακοποιών και στελεχών της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, η λειτουργία του Κ.Ι.Φ έχει ανάγκη και της δικής σας εθελοντικής προσφοράς. ‘Εθελοντής’ είναι ο ενεργός εκείνος πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Πώς μεταφράζεται αυτό στην πράξη;

1)Αν γνωρίζεται άτομα στο περιβάλλον σας που θεωρείτε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης τους στο πρόγραμμα του Κ.Ι.Φ, ενημερώστε τα για τη λειτουργία του Κ.Ι.Φ, ώστε να τα προσεγγίσουν τα στελέχη του.
2)Όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας φάρμακα, τα οποία δεν τα χρησιμοποιούμε είτε λόγω αλλαγής ή διακοπής στη φαρμακευτική μας αγωγή είτε λόγω της απώλειας οικείου μας προσώπου. Κάποια από αυτά τα φάρμακα μπορεί να έχουν λήξει, οπότε μπορούμε να τα ρίξουμε στους κάδους απόσυρσης ληγμένων φαρμάκων, που υπάρχουν τόσο στα φαρμακεία όσο και στο Κ.Ι.Φ. Τα φάρμακα που δεν έχουν λήξει και ό,τι παραφαρμακευτικό υλικό διαθέτουμε, μπορούμε να το παραδώσουμε στο φαρμακείο της γειτονιάς μας ή στο Κ.Ι.Φ, ώστε να διατεθεί στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
3)Όσοι έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση, μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά το Κ.Ι.Φ ή/και να διαθέσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους για να καλύψουν με την ενεργή παρουσία τους τις ώρες λειτουργίας του Κ.Ι.Φ, διεκπεραιώνοντας παράλληλα γραφειοκρατικές εργασίες σχετικές με τη λειτουργία του Κ.Ι.Φ.

Ωράριο λειτουργίας

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Κιλκίς
Τηλέφωνο: 23410-25817
Δευτέρα: 10:00 – 13:00
Τετάρτη: 10:00 – 13:00
Παρασκευή: 10:00 – 13:00

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς
Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 – 14:30

Εθελοντές
Τηλέφωνο: 23410-22114 φαξ: 23410-22164
Δευτέρα – Παρασκευή: 17:30 – 20:00

Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς:
Τηλέφωνο: 23410-23285

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s