Η βία της Xρυσής Aυγής ανησυχεί το Συμβούλιο της Ευρώπης

«Ιδιαίτερα ανησυχητικά» χαρακτηρίζει ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουΐζνιεκς, τα κρούσματα ακραίας βίας εναντίον μεταναστών και των υπερασπιστών τους στην Ελλάδα από μέλη και βουλευτές της «Χρυσής Αυγής». Σημειώνει παράλληλα την αύξηση των επιθέσεων κατά μεταναστών και αλληλέγγυων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ καλεί τις κυβερνήσεις να αναπτύξουν δράσεις κατά του ρατσισμού.

Την «ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην Ελλάδα, όπου πληθαίνουν τα ακραία κρούσματα βίας κατά μεταναστών και των υποστηρικτών τους» από μέλη και βουλευτές του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής», επικαλείται ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουΐζνιεκς, για να «στηρίξει» τη σημερινή του δημόσια παρέμβαση, καλώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δώσουν τέλος στις ρατσιστικές συμπεριφορές.

Τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ο εκφοβισμός των δικηγόρων και οργανώσεων, που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών, ο Επίτροπος αναφέρει ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται άνοδος των περιστατικών βίας εναντίον εκείνων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, οι οποίοι όλο και συχνότερα αποκαλούνται «προδότες» και χαρακτηρίζονται «άτομα που απειλούν την εθνική ταυτότητα και ασφάλεια».

Αναφερόμενος ειδικά στην κατάσταση στην Ελλάδα, ο επίτροπος Μουΐζνιεκς υπογραμμίζει ότι οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών βρίσκονται σε καθεστώς διαρκούς απειλής, δεχόμενοι επιθέσεις και αντιμετωπίζοντας νομικά εμπόδια στο έργο τους.

Στη συνέχεια της δημόσιας παρέμβασης του, ο επίτροπος στηλιτεύει τόσο τη Γαλλία, όσο και το Βέλγιο, για τις νομικές διατάξεις που έχουν θέσει σε ισχύ και με βάση τις οποίες ποινικοποιείται, εμμέσως πλην σαφώς, το έργο των υπερασπιστών των δικαιωμάτων μεταναστών.

Πηγή: tvxs

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s