Πατήσια Φαρμακείο – Ιατρείο Αλληλεγγύης

Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν δημιουργήσει δραματικές καταστάσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Εκτός από τα τρομακτικά φαινόμενα υποσιτισμού και πείνας, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, εξ αιτίας της μακροχρόνιας ανεργίας, έχασαν κάθε προστασία από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και δεν έχουν καμία  κάλυψη σε γιατρούς και φάρμακα.

Πρόκειται για μια κατάσταση που χτυπάει πριν από όλα τους Άνεργους, τους Άπορους και τους επαγγελματίες που έκλεισαν τις δουλειές τους. Η στέρηση των υπηρεσιών υγείας, σε πολλές περιπτώσεις, καταλήγει στο θάνατο. Δραματική είναι επίσης η κατάσταση των παιδιών, που οι γονείς τους είναι άνεργοι. Τα φαινόμενα ψυχολογικών διαταραχών, οι αυτοκτονίες, η καταφυγή στο αλκοόλ αυξάνονται κατακόρυφα ενώ το Ε.Σ.Υ. βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης.

Η άμεση ίδρυση ενός Φαρμακείου – Ιατρείου Αλληλεγγύης που θα στηρίζεται στην εθελοντική βοήθεια γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και άλλων συμπολιτών μας και το οποίο θα εξασφαλίσει την υποστήριξη του Δήμου και άλλων φορέων και οργανώσεων προβάλλει όχι μόνο σαν μια επείγουσα αναγκαιότητα αλλά και σαν άμεσο καθήκον όλη της ευαισθητοποιημένης και δημοκρατικής κοινότητας των Πατησίων.

Το έργο αυτό έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται και θα καλύπτει όποιον συμπολίτη μας ζητήσει τη βοήθεια του ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του.

Σας καλούμε να στηρίξετε και να πλαισιώσετε την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Φαρμακείου – Ιατρείου Αλληλεγγύης στα Πατήσια. Χρειαζόμαστε τη μαζικότητα, τη δημοκρατική συλλογικότητα, την παρουσία και συμμετοχή όλων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις παραδόσεις του λαού μας. Όλοι μπορούμε να δώσουμε αυτό που μας επιτρέπουν οι συνθήκες και κυρίως η φλόγα του αγώνα για μια άλλη κοινωνία συναδέλφωσης και δικαιοσύνης.

Ζητάμε: Να δοθεί από την Κυβέρνηση σε όλους τους ανέργους και απόρους πολίτες το δικαίωμα στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική φροντίδα. Να επαναλειτουργήσει το δημοτικό ιατρείο στην 5η Δημοτική Κοινότητα Να εμβολιαστούν άμεσα όλα τα ανασφάλιστα παιδιά

Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουμε την προσπάθεια της ίδρυσης Φαρμακείου – Ιατρείου Αλληλεγγύης και να βοηθήσουμε στη λειτουργία του με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.

Χρειαζόμαστε άμεσα για το στήσιμο του χώρου: ράφια, βιβλιοθήκες, ψυγείο, Η/Υ, εκτυπωτή, φάρμακα και πάνω απ΄ όλα εθελοντές.

Ώρες Λειτουργίας:

  • Δευτέρα: 17:00 – 19:00
  • Τρίτη: 9:30 – 11:30
  • Τετάρτη: 17:00 – 19:00
  • Παρασκευή: 17:00 – 19:00
Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s