Δωρεάν βιβλία στο διαδίκτυο

Το www.gutenberg.org είναι η πρώτη ιστοσελίδα που προώθησε τα δωρεάν ψηφιακά βιβλία. Με περισσότερους από 36.000 στη βιβλιοθήκη του αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές δωρεάν ebooks. Προαιρετικά, ο καθένας μπορεί να κάνει μία δωρεά ώστε να ενισχύσει το site.

Ελληνικά βιβλία μπορείτε να βρείτε στο www.ebooks4greeks.gr. Μία λίστα από επιλεγμένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, σε διάφορες κατηγορίες, αλλά και επιστημονικά βιβλία και σχολικά εγχειρίδια, ενδέχεται να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας. Άλλωστε πρόκειται για μία νέα ιστοσελίδα που φιλοδοξεί στο μέλλον να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό ποιοτικών βιβλίων, σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία θα προσφέροντα ελεύθερα και δωρεάν.

Μία ακόμα ιστοσελίδα είναι η www.freebookspot.es. Χωρίς καμία εγγραφή μπορείτε να επιλέξετε και να κατεβάσετε, ελεύθερα, βιβλία, που σας ενδιαφέρουν. Μεγάλη ποικιλία βιβλίων θα βρείτε και στο www.free-ebooks.net, στο οποίο υπάρχουν ακόμη και περιοδικά. Παράλληλα, τo free-ebooks.net δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε κάποιο βιβλίο.

Σημειώνεται πως το downloading στην εν λόγω ιστοσελίδα έχει περιορισμό, επιτρέποντας στους χρήστες να κατεβάσουν έως 5 αρχεία pdf το μήνα. Για απεριόριστο κατέβασμα αρχείων θα πρέπει να γραφτείτε μέλη, καταβάλλοντας 8 δολάρια το μήνα. Τέλος, μία ακόμη ιστοσελίδα για δωρεάν βιβλία είναι και το www.manybooks.net, στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 29.000 διαφορετικά ebooks, σε πολλές γλώσσες και κατηγορίες.

Κι άλλες διευθύνσεις για Ελληνικά βιβλία:

http://www.scribd.com/doc/51311750/

http://www.booksinfo.gr/index.html

http://www.free-ebooks.gr/gr/index.php

http://www.mikrosapoplous.gr/texts1.htm

http://www.snhell.gr/index.asp

http://www.sarantakos.com/

http://www.kastaniotis.com

http://el.wikisource.org/wiki/Scribd.com – Δωρεάν πλατφόρμα «αυτοέκδοσης», με χιλιάδες βιβλία

Perseus.tufts.edu – Η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Tufts

AudioBooksForFree.com – Αρχεία ήχου με αναγνώσεις βιβλίων, για άτομα με ειδικές ανάγκες

Archive.org – Πάνω από 1 εκατομμύριο βιβλία

WattPad.com – Χιλιάδες κείμενα και βιβλία από πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς

http://www.mikrosapoplous.gr : περιέχει αρχαία ελληνικά κείμενα με μεταφράσεις ή χωρίς, ποιήματα αλλά και άρθρα μελετητών σχετικά με διάφορα θέματα. Αξιοσημείωτα είναι η μετάφραση του Θουκυδίδη από τον Ε. Βενιζέλο, η εισαγωγή του E . R . Dodds για τις Βάκχες του Ευριπίδη καθώς και μεταφράσεις στα νέα ελληνικά των έργων του Αριστοτέλη « Περί Ψυχής» και « Μικρά Φυσικά».

http://www.e-bookshop.gr : site στο οποίο μπορεί κάποιος να βρει δωρεάν κείμενα από την ελληνική πεζογραφία κατεβάζοντας το πρόγραμμα Acrobat e – book Reader από το αντίστοιχο site . Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στους καταλόγους συνδρομητών η οποία γίνεται δωρεάν. Ανάμεσα στα άλλα, υπάρχουν τα Άπαντα του Σολωμού, η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, ο Ζητιάνος του Καρκαβίτσα, αλλά και κείμενα παλαιότερα όπως ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα.

http://www.pi-schools.gr η ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στην οποία προσφέρονται σχολικά βιβλία σε μορφοποίηση συμπιεσμένων φακέλων αρχείων pdf . Μειονέκτημα ωστόσο είναι το γεγονός πως το downloading απαιτεί πολλή ώρα λόγω των υπερβολικά μεγάλων αρχείων που αποτελούνται ως επί το πλείστον από σκαναρισμένες εικόνες των βιβλίων. Εξάλλου, δεν υπάρχουν βιβλία από όλα τα μαθήματα, αλλά παρέχοντα μόνο ορισμένα όπως Γλώσσα, Μαθηματικά Φυσική και Χημεία. Ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να διαβάσει το πλήρες κείμενο των περιοδικών που εκδίδει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

http://www.geocities.com/odiseaselitis2003 εδώ μπορεί κάποιος να διαβάσει τα άπαντα του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

http://liantinis.gr αποσπάσματα κειμένων του καθηγητή Δ. Λιαντίνη από τα δημοσιευμένα και αδημοσίευτα έργα του.

http://http://www.makriyannis.gr τα απομνημονεύματα το Μακρυγιάννη.

http://dlib.libh.uoc.gr η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Εδώ υπάρχουν μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες εξειδίκευσης από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου. Μορφοποίηση εγγράφων του Word , εύκολο και γρήγορο σχετικά dowloading .

http://www.fr-alpha.gr/index2.htm η ιστοσελίδα του φροντιστηρίου ΑΛΦΑ που βρίσκεται στη Σάμο. Ο επισκέπτης, ιδίως αν είναι εκπαιδευτικός, έχει άμεση πρόσβαση σε πλήθος εκπαιδευτικών ειδήσεων που όντας ταξινομημένες καθιστούν μία μικρή βιβλιοθήκη νέων από το χώρο της Παιδείας.

http://www.vaxxine.com/hyoomik/lublin/art.htm σύντομο και περιεκτικό βιβλίο, αν και με ορισμένα λάθη, για την ιστορία της Τέχνης πού έχει γράψει ο καθηγητής Piotr Jaroszysnki μεταφρασμένο στα αγγλικά από τον Hugh McDonald.

http://www.latinlibrary.com λατινικά κείμενα σε μορφοποίηση ιστοσελίδας. Εδώ μπορεί κάποιος να βρει τους κυριότερους Λατίνους ποιητές και πεζογράφους.

http://www.forumromanun.org τα ίδια πράγματα με το παραπάνω site μόνο που εδώ υπάρχουν και οι μεταφράσεις των κειμένων και ο κατάλογος των συγγραφέων είναι πιο πλήρης. Επίσης υπάρχει και μία ρωμαϊκή ιστορία.

http://www.perseus.tuffts.edu το πρόγραμμα Περσέας το οποίο περιέχει κείμενα αρχαία ελληνικά και λατινικά, αλλά και κλασσικά συντακτικά και γραμματικές νεότερων ερευνητών. Μεινέκτημα του προγράμματος είναι πως σε κάθε σελίδα εμφανίζονται μόνο 2-3 παράγραφοι από κάθε βιβλίο με συνέπεια να κουράζεται ο αναγνώστης από τη συνεχή μετάβαση στις υπόλοιπες σελίδες.

http://www.textkit.com ιστοσελίδα χρήσιμη για μαθητές αλλά και φιλολόγους καθώς προσφέρει γραμματικές και συντακτικά σε μορφοποίηση pdf ενώ διαθέτει και λίγες ιστοσελίδες φροντιστηριακών πληροφοριών για τα αρχαία ελληνικά και λατινικά. Μειονέκτημα εδώ είναι το υπερβολικά μεγάλο μέγεθος των αρχείων που περιέχουν τις γραμματικές σε σημείο να καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη η αποθήκευση τους στο σκληρό δίσκο λόγω του ότι το μέγεθος δεν επιτρέπει την γρήγορη και άμεση πρόσβαση του χρήστη σε όλο το κείμενο.

http://www.cwru.edu/UL/preserve/author.html και εδώ προσφέρονται ορισμένα χρήσιμα βιβλία από την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Case Western Reserve University . Αλλά παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα που τονίσαμε και πιο πάνω σχετικά με τα υπερβολικά μεγάλα αρχεία ώστε ο χρήστης να αντιμετωπίζει τα ίδια και εδώ προβλήματα.

http://www.stoa.org/projects/demos εδώ βρίσκουμε μία πολύ καλή εισαγωγή στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία γραμμένη στα αγγλικά σε μορφοποίηση pdf που κατεβαίνουν αρκετά εύκολα.

http://digital.library.upenn.edu/books κατάλογοι στους οποίους ταξινομούνται θεματικά πάρα πολλά ηλεκτρονικά βιβλία που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Πηγή: Περιπλανώμενος

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δωρεάν βιβλία στο διαδίκτυο

  1. Παράθεμα: Λογοτεχνία ή παραλογοτεχνία; – ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s