Πολύγλωσσος Οδηγός του Μετανάστη

Πολύγλωσσος Οδηγός του μετανάστη / Immigrant’s Guide in various languages, με πληροφορίες για θέματα που έχουν σχέση με την αγορά εργασίας, την ασφάλιση, τη φορολογία, τη νομική στήριξη, την εκπαίδευση, την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.  

Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Αλβανικά, Τουρκικά.

Για τη λήψη του οδηγού κάντε κλικ εδώ.

(Tα προγράμματα equal υλοποιήθηκαν από 2002 έως 2008-9 περίπου. Το συγκεκριμένο Έργο ήταν από τα πρώτα, δηλαδή υλοποιήθηκε από 2002 μέχρι 2004-5. Ο Νόμος στον οποίο βασίζεται ο οδηγός έχει τροποποιηθεί σε αρκετά σημεία. Κάποια από αυτά είναι σωστά και κάποιες πληροφορίες (π.χ. για σχετικές ΜΚΟ)  είναι χρήσιμες, αλλά έχουν υπάρξει και πολλές αλλαγές στο νόμο. Το βασικό τωρινό σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ξεκινά από έναν Νόμο του 2005. Στον σύνδεσμο του Υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται το βασικό πλαίσιο. Σε αυτήν την ιστοσελίδα υπάρχουν και οι άλλοι σχετικοί νέοι νόμοι (π.χ. για την ιθαγένεια -που πάλι πρόσφατα έχει μπλοκαριστεί-). Επιπλέον, από τότε που καθιερώθηκε η ιστοσελίδα «Διαύγεια» λέγεται ότι εκεί υπάρχουν οι τελευταίες ενημερώσεις για αλλαγές στους νόμους.)

* Η αξιοποίηση του Οδηγού προϋποθέτει τη διασταύρωση των χρήσιμων, ανάλογα με την περίπτωση, πληροφοριών και όχι την αυτούσια διανομή του!

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s