Η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει τη δημοκρατία της και να ανακτήσει το σεβασμό του λαού της, πριν προσπαθήσει να προωθήσει τα θέλγητρά της στον υπόλοιπο κόσμο.
Η Ελλάδα έχει γίνει σύμβολο της οπισθοδρόμησης του δυτικού κόσμου σε όλα τα επίπεδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Εμπνευσμένοι από την εκστρατεία «Προωθήστε την Ελλάδα» που έχει ως στόχο να δείξει το καλό πρόσωπο της Ελλάδας στον κόσμο, στοχεύουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα: να σταματήσουμε να αποκρύπτουμε τη μιζέρια της ελληνικής κοινωνίας με όμορφες παραλίες και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Να σταματήσουμε τα ψέματα περί ελληνικής φιλοξενίας. Να αποσυνδέσουμε τη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία από τις αρχαίες ρίζες της.
Το κύριο πρόβλημα δεν είναι η οικονομία, είναι η δημοκρατία!
Το πραγματικό πρόβλημα έχει να κάνει με:
– τον τρόπο που οι πολιτικές ελίτ έλαβαν αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα.
– τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να ανταποκριθεί η χώρα στις οδηγίες της τρόικας και να πάρει το επόμενο δάνειο, συγνώμη το επόμενο “πακέτο διάσωσης”.
– το πώς οι κυβερνώντες περνούν νέες τροποποιήσεις νόμων που θα φέρει περισσότερη δυστυχία στην κοινωνία, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καν συζήτηση στο Κοινοβούλιο.
– το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν καν διαβάσει τα μέτρα λιτότητας πριν τα ψηφίσουν, αντίθετα τα ψηφίσανε ακολουθώντας την κομματική γραμμή.
– την είσοδο στο Κοινοβούλιο του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, τα ρατσιστικά πογκρόμ στα οποία μέλη της αποδεδειγμένα συμμετείχανε, τη δημόσια αντιδημοκρατική συμπεριφορά των βουλευτών της [1].
– την αύξηση της ξενοφοβίας των Ελλήνων που οδηγεί σε περαιτέρω ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, καθιστώντας την τρίτη πολιτική δύναμη με 15% των ψήφων.
– την κάλυψη που η συντηρητική κυβέρνηση προσφέρει στο νεοναζιστικό κόμμα και το πολιτικό της φλερτ με τη ριζοσπαστική δεξιά πολιτική πτέρυγα, προκειμένου να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Όπως η κράτηση Αφρο-αμερικανών τουριστών από τις αστυνομικές αρχές κατά τη διεξαγωγή ελέγχων για μετανάστες χωρίς χαρτιά [2].
– το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσα σε μια μέρα και η περιφρόνηση της δικαστικής απόφασης που ζητά την άμεση επαναλειτουργία της [3].
– τη δημιουργία μίας γκροτέσκας και πρόχειρης νέας δημόσιας τηλεόρασης που εκπέμπει από ιδιωτική εταιρεία, φρουρούμενη από τα ΜΑΤ μέρα και νύχτα.
– τη συνέχιση της πρωτοφανούς περιβαλλοντικής καταστροφής στις Σκουριές και τη φίμωση των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων κατά του ορυχείου (Καναδικών συμφερόντων) [4].
– τη βίαιη καταστολή της αστυνομίας εναντίων διαδηλωτών που προσπαθούν να διεκδικήσουν τις χαμένες θέσεις εργασίας τους και ένα μέλλον για τα παιδιά τους [5].
– την παραδειγματική τιμωρία του κράτους εναντίων των διαφωνούντων, ενός κράτους που δεν διστάζει να κρατήσει τους αντιπάλους του φυλακισμένους παράνομα [6].
– τη λογοκρισία στην προβολή εικόνων φτώχειας με το σκεπτικό ότι βλάπτει τη διεθνή εικόνα της χώρας.
– τη λογοκρισία της σκέψης, συλλαμβάνοντας καλλιτέχνες ή σιγάζοντας καλλιτεχνικές παραστάσεις που “προκαλούν τη θρησκεία”.
– τα νεοσυσταθέντα στρατόπεδα κράτησης που αποσκοπούν στην επίλυση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, ονομαζόμενα “κέντρα φιλοξενίας για τους μετανάστες”, όπου οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες κρατούνται υπό απαράδεκτες συνθήκες, μετά την αντιμετώπιση “υπερβολικής αστυνομικής βίας” κατά την είσοδό τους στη χώρα, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία [7].
– τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας:
- αύξηση της ανεργίας (26,8% το Μάρτιο του 2013, 60% η ανεργία των νέων),
- αύξηση της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό (αύξηση της κινητικότητας εντός της ΕΕ κατά 170% από το 2008 μέχρι το 2012),
- αύξηση της ρατσιστικής βίας (154 επιθέσεις το 2012, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη),
- αύξηση των οροθετικών (200% από το 2011),
- αύξηση στον αριθμό των αστέγων (25% από το 2009 μέχρι το 2012),
- αύξηση της φτώχειας (20% του ελληνικού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας),
- διαφθορά (94η θέση σε 176 χώρες).
Ας προωθήσουμε λοιπόν τη δημοκρατία και ας αρχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη τους ανθρώπους, των οποίων η καθημερινή επιβίωση διακυβεύεται. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ρεαλιστική οικονομική λύση και η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποκαταστήσει την εικόνα της προς τους κατοίκους της, προς τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενεί, και, τέλος, προς τον υπόλοιπο κόσμο.
Πηγή: x-pressed