Πρόγραμμα εξειδίκευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) – Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)
Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας οργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων. Το πρόγραμμα στοχεύει στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στις σύγχρονες κριτικές αντιλήψεις για την αιτιοπαθογένεια και την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης και κατ’ επέκταση στην εκπαίδευση σε καινοτόμες μεθοδολογίες παρέμβασης και νέους ρόλους για τους λειτουργούς υγείας στο πεδίο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας χωρίζεται σε τρία διακριτά επίπεδα. Τα διακριτά επίπεδα υπηρετούν το στόχο της παροχής ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων, τόσο όσον αφορά στην πρακτική εμπειρία, όσο και όσον αφορά στην εμπεριστατωμένη θεωρητική κατάρτιση και αποκόμιση ερευνητικής εμπειρίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται:

α) Σε αποφοίτους τμημάτων κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, καθώς και επιστημών υγείας, οι οποίοι/ες ενδιαφέρονται να εργαστούν στο πεδίο των εξαρτήσεων.
β) Σε εργαζόμενους του πεδίου της πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης.
γ) Σε τελειόφοιτους σχολών κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, καθώς και επιστημών υγείας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πεδίο των εξαρτήσεων (όσον αφορά στο πρώτο επίπεδο εκπαίδευσης).
Το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (1ο και 2ο επίπεδο) έχει διάρκεια ενός έτους. Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν. Στο επισυναπτόμενο έγγραφο υπάρχουν αναλυτικά όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.

Για περαιτέρω πληροφορίες /διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Κατερίνα Αγυιώτη, στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης, Μητροπόλεως 10, 3ος όροφος, τηλ.: 2310500477, όλες τις εργάσιμες μέρες και από τις 09:30 π.μ. έως τις 02:30 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες, κλικ εδώ.

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s