Ένα άλλο δρομολόγιο…

Πάντως τώρα που μαζεύτηκαν όλοι ετούτοι οι Ευρωπαίοι «ηγέτες» στην Αθήνα, η κυβέρνηση έχει μια μοναδική ευκαιρία για σοβαρή διαπραγμάτευση. Αντί να τους κρύβει στα μουσεία και τα μέγαρα, ας εφαρμόσουν ένα άλλο δρομολόγιο.
Να τους πάνε από το κέντρο της πρωτεύουσας, εκεί στα βρώμικα στενά, να δούνε τους άστεγους και να περιεργαστούνε τη φτώχεια.
Να τους πάνε βόλτα στα μαγαζιά με τα σκουριασμένα λουκέτα, να δούνε τις άδειες τζαμαρίες και τα κενά πατώματα.
Να τους πάνε μέχρι τα ναυπηγεία να δούνε την ανεργία και την εγκατάλειψη.
Να τους πάνε στα κοινωνικά παντοπωλεία, στα συσσίτια, στις λαϊκές να δούνε το τελευταίο στάδιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Να τους πάνε στον ΟΑΕΔ να δούνε τις ουρές των ανέργων που έρχονται και ξαναέρχονται για να δούνε αν και πότε θα πάρουνε το επίδομα της ανεργίας.
Να τους βγάλουν ένα βράδυ βόλτα στα προάστια της αιθαλομίχλης, να πάρουν μια βαθιά ανάσα, για να κατακάτσει στα πνευμόνια τους λίγη μυρωδιά από νοβοπάν.
Να τους πάνε στα προαύλια των σχολείων μπας και είναι τυχεροί και πετύχουν σε απευθείας μετάδοση καμιά λιποθυμία μαθητών που ντρέπονται να πουν ότι πεινάνε.
Να τους πάνε στα σπίτια τα σκοτεινά, με το κομμένο ρεύμα, με τα κεριά που είναι περισσότερα από τους ανθρώπους.
Να τους πάνε στα νεκροταφεία και να τους πούνε ότι όλες αυτές οι έγχρωμες φωτογραφίες στα μνήματα είναι από ιδανικούς αυτόχειρες, να τους δείξουν ορισμένα παραδείγματα μεταρρυθμίσεων, να, κι αυτός, κι εκείνος, και τούτος εδώ που έφυγε τόσο νέος, σχεδόν παιδί.
Να τους πάνε στις φυλακές και να τους δείξουν τους ανθρώπους που κάνουν τα ποντίκια, στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, προσπαθώντας να δούνε λιγάκι ήλιο ελευθερίας από τις χαραμάδες.
Να τους πάνε μια βόλτα μέχρι το Κερατσίνι, να τους δείξουν το ματωμένο πεζοδρόμιο που ακόμα έχει ζεστό το αίμα ενός νέου ανθρώπου που μαχαιρώθηκε από το χέρι φασίστα.
Να τους πάνε στα δικαστήρια να δούνε τις ουρές των πολιτών που πάνε να σώσουν τα σπίτια τους και που δεν κοιμούνται από το άγχος και τον ιδρώτα του πλειστηριασμού.
Και μετά, ας τους μιλήσουν για την ιστορία την ένδοξη, τον πανανθρώπινο ελληνικό πολιτισμό. Για μια χώρα που τα αγάλματα μπερδεύτηκαν με τους ζωντανούς ανθρώπους.
Να τους δείξουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ.

Πηγή: Τα Κακώς Κείμενα

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s