Αύριο στις 2 το μεσημέρι ξεκινούν τρία καράβια από τα Χανιά για να βρουν το Cape Ray

Ένα δύσκολο και επικίνδυνο εγχείρημα – το οποίο μέχρι πριν μερικούς μήνες θα φάνταζε απίθανο να συντελείται στην περιοχή μας – ξεκινά αύριο από τα Χανιά ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας εν πλω με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη Μεσόγειο. Τρία καράβια θα ξεκινήσουν με σκοπό να βρουν το Cape Ray και να σταματήσουν τη διαδικασία.

Με τη συμμετοχή ακτιβιστών και από την Ιταλία αλλά και με την παρουσία δημοσιογράφων αθηναϊκών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, εκπροσώπων θεσμικών φορέων, κινημάτων και συλλόγων, δημάρχων και άλλων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ξεκινήσει αύριο η προσπάθεια να προσεγγισθεί το Cape Ray.

Όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια θα επιβιβαστούν σε τρία καράβια τα οποία θα κινηθούν γύρω από την περιοχή που σύμφωνα με τα όσα σενάρια έχουν δημοσιοποιηθεί είναι πιθανό να κινείται το Cape Ray.

Η προσπάθεια αυτή θα έχει διάρκεια από 1 έως 6 ημέρες, αφού γι’ αυτό το διάστημα επαρκούν οι προμήθειες στα καράβια και όλα αυτά, βεβαίως, αν δε συμβεί κάποιο άλλο απρόοπτο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης.

Να σημειώσουμε ότι τα καράβια θα ξεκινήσουν αύριο, όχι όμως στις 10 το πρωί όπως είχε ανακοινωθεί χθες, αλλά το μεσημέρι στις 2 στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, στο σημείο που βρίσκεται το ουζερί «Χάλκινα».

Στο σημείο καλούνται να βρίσκονται πολίτες για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Πηγή: Αγώνας της Κρήτης

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s