Εισαγωγικό Σεμινάριο Κριτικών Προσεγγίσεων στις Εξαρτήσεις

Εισαγωγικό Σεμινάριο Κριτικών Προσεγγίσεων του πεδίου των Εξαρτήσεων και Παρουσίασης της Φιλοσοφίας και Λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Περιγραφή: Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο την εισαγωγή στις βασικές θεματικές του πεδίου των εξαρτήσεων με βάση τις σύγχρονες κριτικές αντιλήψεις του πεδίου. Οι βασικές θεματικές που προσεγγίζονται στο πλαίσιο του σεμιναρίου είναι οι εξής:

  • Ιστορική αναδρομή της εξέλιξης του προβλήματος της εξάρτησης και των προσπαθειών αντιμετώπισης του.
  • Δράση Ουσιών και Επιδημιολογία του προβλήματος της εξάρτησης σήμερα.
  • Αιτιοπαθογένεια του προβλήματος της εξάρτησης.
  • Επαγγελματικές προτάσεις αντιμετώπισης.
  • Η πρόταση της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας.
  • Η πρόληψη της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.
  • Η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και βιογραφικό για τη συμμετοχή στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες και φοιτητές σχολών κοινωνικών επιστημών και επιστημών υγείας. Οι θεματικές του σεμιναρίου συνοδεύονται από προτεινόμενη βιβλιογραφία την οποία οι συμμετέχοντες/ούσες οφείλουν να έχουν μελετήσει προκειμένου να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Χρόνος πραγματοποίησης του σεμιναρίου: Εντός του Οκτωβρίου του 2014 (Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 30/9/2014).

Τόπος πραγματοποίησης του σεμιναρίου: Θεσσαλονίκη.

Διάρκεια του σεμιναρίου: Η συνολική του διάρκεια είναι 20 ώρες. Το σεμινάριο πραγματοποιείται με τη μορφή εντατικού εργαστήριου σε δύο διήμερα ή ένα τριήμερο.

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες και Εκδήλωση Ενδιαφέροντος:
Οι ενδιαφερόμενοι/ες που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις εκπαίδευσης μπορούν να επισκεφτούν την ανάλογη κατηγορία στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας στον παρακάτω σύνδεσμο: http://selfhelp.gr/el/addictions-training-course-el.html. Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν με το συντονιστή του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, κ. Σωτήρη Λαϊνά, στο τηλέφωνο: 28210.234.32 (Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων), καθημερινά 16:00 – 18:00.

Οι ενδιαφερόμενοι για το Εισαγωγικό Σεμινάριο Κριτικών Προσεγγίσεων του πεδίου των Εξαρτήσεων και Παρουσίασης της Φιλοσοφίας και Λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας θα πρέπει να αποστείλουν την πρόθεση συμμετοχής στο e-mail: lainas@selfhelp.gr, έως τις 30/9/2014. Στο κείμενο του e-mail πέρα από τη συμμετοχή τους θα πρέπει να δηλώνουν τα εξής:

Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα (οι τελειόφοιτοι δηλώνουν το έτος φοίτησης), τηλέφωνο, τόπο κατοικίας, φορέας εργασίας (αν υπάρχει).

Πηγή: Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s