Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας: Πολιτικές και δράσεις εκπαίδευσης κατά το έτος 2014-5

Ένας από τους βασικούς στόχους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι η εκπαίδευση στη φιλοσοφία και τις πρακτικές της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στο πεδίο της εξάρτησης και γενικότερα στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων, λειτουργών υγείας, κοινωνικών επιστημόνων, φοιτητών ανάλογων τμημάτων και ανθρώπων που αντιμετώπιζαν στο παρελθόν πρόβλημα εξάρτησης. Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις εκπαίδευσης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας απαιτεί δέσμευση, υπευθυνότητα και συνέπεια στο συμφωνημένο πλαίσιο κάθε επιμέρους δράσης. Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Σε αυτό το πλαίσιο το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας οργανώνει τις εξής δράσεις εκπαίδευσης για όσους ενδιαφέρονται:
Α) Εισαγωγικό Σεμινάριο Κριτικών Προσεγγίσεων του πεδίου των Εξαρτήσεων και Παρουσίασης της Φιλοσοφίας και Λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Το σεμινάριο απευθύνεται σε λειτουργούς υγείας, φοιτητές κοινωνικών επιστημών και κοινωνικούς επιστήμονες).
Β) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας διάρκειας 1000 ωρών (βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η παρακολούθηση του Εισαγωγικού Σεμιναρίου Κριτικών Προσεγγίσεων του πεδίου των Εξαρτήσεων και Παρουσίασης της Φιλοσοφίας και Λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας).
Γ) Ολοκληρωμένος κύκλος σεμιναρίων εμβάθυνσης στις κριτικές αντιλήψεις και πρακτικές του πεδίου των Εξαρτήσεων (Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η παρακολούθηση στο προαναφερόμενο Εισαγωγικό Σεμινάριο και η συμμετοχή στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης).
Δ) Εισαγωγικά σεμινάρια για το φαινόμενο της εξάρτησης και τους τρόπους αντιμετώπισης του, απευθυνόμενα σε γενικό πληθυσμό σε κάθε πόλη που λειτουργεί Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο).
Ε) Εστιασμένα σεμινάρια για τις κριτικές προσεγγίσεις των εξαρτήσεων και τις πρακτικές αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση του φαινομένου (Σεμινάρια απευθυνόμενα σε επαγγελματίες του πεδίου των εξαρτήσεων).

Χρόνος διεξαγωγής των δράσεων εκπαίδευσης για το έτος 2014 – 2015:
Α) Εισαγωγικό Σεμινάριο Κριτικών Προσεγγίσεων του πεδίου των Εξαρτήσεων και Παρουσίασης της Φιλοσοφίας και Λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας: Εντός του Οκτωβρίου του 2014 (θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση). Οι ενδιαφερόμενοι /ες για το εισαγωγικό σεμινάριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 30/9/2014 με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: lainas@selfhelp.gr
Β) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας διάρκειας 1000 ωρών: Έναρξη από το Νοέμβριο του 2014 (θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση).
Γ) Ολοκληρωμένος κύκλος σεμιναρίων εμβάθυνσης στις κριτικές αντιλήψεις και πρακτικές του πεδίου των Εξαρτήσεων: Από τις αρχές του 2015 (θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση).
Δ) Εισαγωγικά σεμινάρια για το φαινόμενο της εξάρτησης και τους τρόπους αντιμετώπισης του, απευθυνόμενα σε γενικό πληθυσμό σε κάθε πόλη που λειτουργεί Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας: Τα σεμινάρια επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε κάθε πρόγραμμα.
Ε) Εστιασμένα σεμινάρια για τις κριτικές προσεγγίσεις των εξαρτήσεων και τις πρακτικές αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση του φαινομένου: Ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες ανά πρόγραμμα.

Πληροφορίες και Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Οι ενδιαφερόμενοι/ες που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις εκπαίδευσης μπορούν να επικοινωνούν με το συντονιστή του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας κ. Σωτήρη Λαϊνά στο τηλέφωνο: 2821023432 (Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων), καθημερινά 16:00 – 18:00.
Οι ενδιαφερόμενοι για το Εισαγωγικό Σεμινάριο Κριτικών Προσεγγίσεων του πεδίου των Εξαρτήσεων και Παρουσίασης της Φιλοσοφίας και Λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας θα πρέπει να αποστείλουν την πρόθεση συμμετοχής στο email: lainas@selfhelp.gr, έως τις 30/9/2014. Στο κείμενο του email πέρα από τη συμμετοχή τους θα πρέπει να δηλώνουν τα εξής:
Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα (οι τελειόφοιτοι δηλώνουν το έτος φοίτησης), τηλέφωνο, τόπο κατοικίας, φορέας εργασίας (αν υπάρχει).
Αναλυτικές πληροφορίες για το πολιτική και τις δράσεις εκπαίδευσης στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας δίνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.selfhelp.gr/el/addictions-training-course-el.html

Πηγή: Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s