Ξεκινάμε για Γάζα!

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα έγινε. Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν είναι ήδη καθ’ οδόν για Αίγυπτο απ’ όπου θα παραληφθούν από εμάς για να συνεχίσουμε το ταξίδι στην Ράφα.  

Η Αλληλεγγύη για Όλους, η FAIR PLANET, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων και ο 105,5 Στο Κόκκινο, συγκροτούν μια αποστολή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, που κατάφερε να συγκεντρώσει φάρμακα για τη Γάζα, σε ποσότητες ρεκόρ για ανθρωπιστική βοήθεια από Ελλάδα.

Τα φάρμακα θα φτάσουν εντός της εβδομάδας με πλοίο στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου, όπου και θα τα παραλάβει η ομάδα μας σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέσω της Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας.

Η αποστολή έχει πολλά και δύσκολα στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί (εκτελωνισμοί, διαδρομές, συντονισμός εντός Αιγύπτου και διανομή του υλικού στη Γάζα) και ο «105,5» θα παρέχει συνεχή κάλυψη με στόχο φυσικά, πέραν της επιτυχούς εισόδου της βοήθειας στη Γάζα, να έρθουν και εικόνες της πραγματικής κατάστασης εντός του παλαιστινιακού θύλακα, τώρα που τα φώτα της παγκόσμιας ειδησιογραφίας  στρέφονται αλλού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα παραμένει, καθώς όλες οι υποδομές που συντηρούν άνω του ενάμιση εκατομμυρίου Παλαιστινίων έχουν ισοπεδωθεί από τον Ισραηλινό στρατό.

Η ανάγκη για ανοικοδόμηση και αποκατάσταση των υποδομών είναι άμεση όπως και η ανάγκη σε φαρμακευτικό υλικό, αφού οι τραυματίες είναι χιλιάδες και οι δυνατότητες περίθαλψης τους εκτός Γάζας ελάχιστες.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s