15.000 προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία και μουσεία

Θέμα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της έναρξης του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το υπ. Εργασίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να δημοσιεύσει την πρώτη προκήρυξη μέσω της οποίας θα προσληφθούν 15.000 εποχικοί υπάλληλοι σε σχολεία, νοσοκομεία, μουσεία, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, κ.ά.

Όπως είχε γράψει πριν από μία εβδομάδα το e-dimosio το υπουργείο Υγείας έχει αιτηθεί 3.000 προσλήψεις για νοσηλευτές και παραϊτρικό προσωπικό.

Οι 15.000 θέσεις κατανέμονται ως εξής:

  • 7.000 θέσεις στα σχολεία
  • 800 θέσεις στα μουσεία
  • 3.000 θέσεις στα νοσοκομεία
  • 700 θέσεις στη Δικαιοσύνη
  • 2.500 θέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η προκήρυξη για την Παιδείας θα είναι ξεχωριστή και θα αφορά συμβάσεις διάρκειας 6,5 μηνών. Η προκήρυξη για τους δήμους και τις περιφέρειες θα είναι και αυτή ξεχωριστή και θα αφορά 35.000 θέσεις. Από τις συνολικά 50.000 θέσεις, ποσοστό 70% θα καλυφθεί από απόφοιτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης ενώ κατά 30% οι θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με τα κριτήρια που ίσχυαν και -επί του παρόντος δεν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν- στο προηγούμενο πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν δελτίο ανεργίας και η προτεραιότητα δίδεται στους μακροχρόνια ανέργους, όπως και σε ανέργους που διαμένουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Η οικογενειακή όπως και η οικονομική κατάσταση θα είναι από τα βασικά κριτήρια για τη μοριοδότηση των ανέργων. Κατανομή ανά Περιφέρεια Η κατανομή των συνολικά 50.000 θέσεων ανά Περιφέρεια είναι η εξής: Αττική 15.000, Κεντρική Μακεδονία 10.000, Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 3.500, Θεσσαλία: 4.000, Ήπειρος 2.000, Ιόνια Νησιά 975, Δυτική Ελλάδα 3.900, Πελοπόννησος 2.500, Βόρειο Αιγαίο 900, Κρήτη 2.750, Δυτική Μακεδονία 1.200, Νότιο Αιγαίο 1.275 και Στερεά Ελλάδα 2.000. Προϋποθέσεις συμμετοχής Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  5. Άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Πηγή: e-dimosio.gr

Advertisements

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s