Στο ΑΤΕΙ Αθήνας συνεχίζουν οι «Διαδρομές» πρόληψης και ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) σε συνεργασία με την Κοινωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία του ΤΕΙ Αθήνας, διοργανώνει από 4 έως 6 Νοεμβρίου παρέμβαση στον χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος,  με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φοιτητών σε θέματα τοξικοεξάρτησης.

Στο πλαίσιο της δράσης θα υπάρχει στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ Αθήνας (έξω από το χώρο της Βιβλιοθήκης) σταντ με ενημερωτικό υλικό για τις εξαρτήσεις, ενώ μέλη της ΜΚΟ “Κέντρο Ζωής” θα ενημερώνουν για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Το άτομο, η κοινωνία και οι εξαρτήσεις».

Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ με τίτλο: «Προγράμματα στην Κοινότητα και στο Δρόμο (πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης) για τη Μείωση της Ζήτησης εξαρτησιογόνων ουσιών» που υλοποιεί ο Οργανισμός και περιλαμβάνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της πρωτεύουσας.

«Εβδομάδα» πρόληψης και ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο ΑΤΕΙ Πειραιά και σε τέσσερα πανεπιστήμια (ΑΣΚΤ, ΠΑΠΕΙ, ΠΑΝΤΕΙΟ, ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΚΠΑ), ενώ ανάλογη εκδήλωση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 24 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-5238737, 5238084 ή στο e-mail: communityprog@okana.gr.

διαδρομές πρόληψης

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s