Πολίτες εναντίον των βΑΠΕ στη Κρήτη

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Ομάδας Ηρακλείου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ:

«Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία για την κατάθεση στο ΣτΕ της Αίτησης Ακύρωσης κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ που εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους του Υβριδικού- αντλησιοταμιευτικού έργου της Υδροαιολικής Αιγαίου (θυγατρικής της γαλλικής EDF).

Πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο που προβλέπει δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης (η καθεμιά χωρητικότητας 1.200.000 κυβ.μ. στα όρια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, στο Αζιλακόδασος, ένα από τα σπάνια Μεσογειακά δάση αριάς) και 106 ανεμογεννήτριες από τις οποίες 48 στο νομό Χανίων και οι 58 στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στη μακρυά λίστα προτάσεων που με πρόσχημα την ανάπτυξη και την ενεργειακή αυτονομία της Κρήτης, έρχονται για να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και τις παραδοσιακές οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες του νησιού, και στη συγκεκριμένη περίπτωση να καταστήσει το νερό, το βασικότερο δημόσιο κοινωνικό αγαθό, ιδιοκτησία της EDF μιας από της μεγαλύτερες πολυεθνικές της ενέργειας.

Η Συντονιστική Ομάδα Ηρακλείου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ καλεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου και του Δήμου Χερσονήσου που συντάσσονται μαζί μας στον αγώνα για την προάσπιση της γης και των νερών μας, να συνυπογράψουν την Αίτηση Ακύρωσης κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ.

Όσοι πολίτες θέλουν να υπογράψουν μπορούν να πηγαίνουν, με την αστυνομική ταυτότητα και το ΑΦΜ τους:

  1. Για τους δημότες Χερσονήσου: στο συμβολαιογραφείο της κας Στέλλας Σφακιανάκη, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Λιμένας Χερσονήσου, την Δευτέρα 10/11/2014 από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.
  2. Για τους δημότες Ηρακλείου: στο συμβολαιογραφείο της κας Ευθυμίας Κουντάκη, Δαιδάλου 37, 3ος όροφος, Ηράκλειο, την Τετάρτη 12/11/2014 από τις 18:00 έως τις 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6974.923.345.

Συντονιστική Ομάδα Ηρακλείου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ.»

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s