Ο ΣΚΛΕ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Σήμερα 17 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κύριο Γιάννη Πανούση και τον Διευθυντή του Γραφείού του Αναπληρωτή Υπουργού, κύριο Βασίλη Μαστρογιάννη. 

Η συνάντηση πραγματοποίηθηκε σε συνέχεια αλληλογραφίας του ΣΚΛΕ με τους Υπουργούς της νέας Κυβέρνησης προκειμένου να διατυπωθούν οι θέσεις για την άσκηση της κοινωνικής εργασίας και να τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των κοινωνικών λειτουργών.

Τον ΣΚΛΕ επροσώπησαν η Πρόεδρος Φυλλιώ Αθανασίου, ο Αντιπρόεδρος Τζανέτος Αντύπας και τα Μέλη ΔΣ Μαρία Ζήση και Περικλής Τζιάρας.

Κατα τη συνάντηση συζητήθηκαν:

  • το διαρκές αίτημα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών για την δημιουργία τμημάτων κοινωνικής εργασίας στα Αστυνομικά Τμήματα
  • η είσοδος των κοινωνικών λειτουργών στις ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικόύ Εγκλήματος και Τμήματα και τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και την τηλεφωνική γραμμή 11414
  • η ενεργοποίηση των Τοπικών Συμβούλίων Πρόληψης Παραβατικότητας στους Δήμους και τη συμμετοχή του ΣΚΛΕ στο Κεντρικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας
  • η πρόβλεψη για την ύπαρξη και η ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών λειτουργών στα κέντρα φιλοξενίας και τις δομές που θα αντικαταστήσουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών
  • η άμεση πληρωμή των οφειλουμένων αμοιβών των συμβασιούχων κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από την έναρξητων συμβάσεων τους (Νοέμβριος 2014) και κυνδινέυουν με πρόστιμα από ΔΟΥ και ΟΑΕΕ.

Από την πλευρά τους τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσαν ότι υπάρχει η βούληση στο νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου να προβλεφθεί η εισαγωγή της ειδικότητας των κοινωνικών λειτουργών δεδομένου της πολιτικής του Υπουργείου να αλλάξει το προφίλ της Δημόσιας Τάξης και της Αστυνομίας. Επιπλέον θεωρούν αναγκαίο να ενισχυθεί η παρουσία των κοινωνικών λειτουργών στις δομές φιλοξενίας μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Από τη μεριά του ΣΚΛΕ υπήρξε δέσμευση σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργειο προκειμένου να περιγραφεί ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού μέσα στα Οργανογράμματα των Υπηρεσιών του Υπουργείου και να διατυπωθεί η προβλεπόμενη αποτελεσματικότητα της κοινωνικής εργασίας στη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ζεστό κλίμα αποτέλεσμα των πολύχρονων σχέσεων του κυρίου Πανούση με το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών.

Πηγή: skle.gr

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s