«Αγγελική, τυφλή εργαζόμενη στην Ελλάδα»| «Aggeliki, blind employee in Greece»

Η Αγγελική είναι μια τυφλή εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο μισθός της, καθώς και οι μισθοί των χιλιάδων ατόμων με αναπηρία που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, δεν αποκλείστηκαν από τις περικοπές. Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, όταν ένα άτομο που μπορεί να δει, καλύπτει τις ζωτικές του ανάγκες με μισθό χιλίων ευρώ, ένα τυφλό άτομο χρειάζεται τον τριπλάσιο μισθό για τις ίδιες ανάγκες.

Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία είναι μια ακόμη απόδειξη της αποτυχίας του κοινωνικού κράτους κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης. Η αναλγησία της κυβέρνησης κορυφώνεται με την καταστολή των διαδηλώσεων των ατόμων με αναπηρία από τα ΜΑΤ.

Portraits of Greece in Crisis”. Το project αποτελείται από μια σειρά ανεξάρτητων μίνι ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση. Ένα εν εξελίξει project που δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη μιας διαφορετικής αφήγησης της κρίσης, απέναντι στην πρωτοφανή προπαγάνδα των μεγάλων media. Πορτραίτα ανθρώπων που μέσα από την καθημερινότητά τους περιγράφεται η ελληνική πραγματικότητα, πορτραίτα θεσμών που καταλύονται και εννοιών που διαστρεβλώνονται, μέσα σε μία κρίση οικονομική, πολιτική, πολιτισμική, ηθική και κοινωνική.

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s