Σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε μια προσπάθεια προώθησης της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα υλοποιεί το Πρόγραμμα «Δράσεις Ευαισθητοποίησης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito», στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες». Το Πρόγραμμα Επιχορήγησης των EEA Grants υλοποιεί στην Ελλάδα το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΑΡΣΙΣ θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα  ένα σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών για το Compass και ένα για το Compasito, επίσημα εγχειρίδια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια  (διάρκεια εκπαίδευσης  30 ώρες)  θα αναλάβουν στη συνέχεια, με την υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ,  την εφαρμογή των εγχειριδίων  στις σχολικές τους μονάδες, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σχέδιο των παρεμβάσεων θα οριστεί σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος και μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το σεμινάριο του Compasito (απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) θα πραγματοποιηθεί 19 -20 /9  & 26-27/9 (Σάββατο & Κυριακή 9:00-18:00). To σεμινάριο Compass (απευθύνεται σε παιδιά και νέους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα πραγματοποιηθεί 3-4/10 & 10-11/10 (Σάββατο & Κυριακή 9:00-18:00).

Το πρόγραμμα στοχεύει:

  • Στην άμεση εφαρμογή των εγχειριδίων στις σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  • Στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας που θα αναπτύσσει δράσεις με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα σε συνεργαζόμενες σχολικές μονάδες αλλά και παρεμβαίνοντας σε δημόσιους χώρους.
  • Η ΑΡΣΙΣ απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν ενεργά μέλη του δικτύου της για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και να αφιερώσουν χρόνο και ενέργεια για την προώθησή της σε παιδιά, νέους και νέες μέσα από την εφαρμογή δημιουργικών δραστηριοτήτων στα σχολεία που υπηρετούν.

Λόγω της φύσης του εργαστηρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων δε μπορεί να υπερβαίνει τα 20  άτομα για το εγχειρίδιο Compass και 20 για το Compasito.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες αποστέλλουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο arsisathina@gmail.com έως τις 10/09/2015 με θέμα “ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ COMPASS ή COMPASITO”

Διαβάστε ολόκληρο το pdf εδώ.

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Πηγή: arsis.gr

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s