Έγκριση Π.Μ.Σ. «Διαμεθοδικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις σε Καταστάσεις Κρίσης»

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης με τίτλο: «Διαμεθοδικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις σε Καταστάσεις Κρίσης». 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β 2340/11-07/2017 Απόφαση του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με την οποία εγκρίνεται από το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 η λειτουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας με τίτλο «Διαμεθοδικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις σε Καταστάσεις Κρίσης».

Αντικείμενο – Σκοπός

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας – Πρόνοιας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, είναι η παροχή εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης, απόφοιτους κοινωνικών επιστημών και επιστημών υγείας, με άμεσο στόχο την παραγωγή ικανών στελεχών, τα οποία θα μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις ολοένα αυξανόμενες σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης στην οικογένεια και στις μεταναστευτικές ομάδες.

Στους επιμέρους στόχους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών περιλαμβάνεται η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών:

  • Στην απόκτηση σύγχρονων θεωρητικών γνώσεων και δεξιοτήτων παρέμβασης στην άσκηση της κοινωνικής εργασίας με οικογένεια με έμφαση στις καταστάσεις κρίσης.
  • Στην απόκτηση σύγχρονων θεωρητικών γνώσεων και δεξιοτήτων παρέμβασης στην άσκηση της διαπολιτισμικής εργασίας με έμφαση στις καταστάσεις κρίσης.
  • Στη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας με στόχο οι απόφοιτοι του προγράμματος να αποκτήσουν την ικανότητα σχεδιασμού, εφαρμογής και αξιολόγησης ερευνητικών πρωτοκόλλων για την παραγωγή νέας γνώσης.

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών θα είναι ικανοί:

  • Να στελεχώσουν μονάδες κοινωνικής φροντίδας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχει ως αντικείμενο την φροντίδα της οικογένειας και του μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού.
  • Να λειτουργήσουν ως αυτοαπασχολούμενοι και να αναπτύξουν δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας.
  • Να προάγουν τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα και να παρακολουθήσουν σπουδές Διδακτορικού Επιπέδου.
  • Να καλύψουν θέσεις έρευνας και διδασκαλίας στα γνωστικά αντικείμενα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Μεταπτυχιακοί τίτλοι

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις «Διαμεθοδικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις σε Καταστάσεις Κρίσης» (Multi-Method Social Interventions in Crises Situations). Στον τίτλο θα αναγράφεται και η Κατεύθυνση Φοίτησης: «Παρεμβάσεις Κοινωνικής Εργασίας σε Καταστάσεις Κρίσης» ή «Διαμεθοδικές Παρεμβάσεις σε Μετακινούμενους Πληθυσμούς». Ο τίτλος είναι ενιαίος και απονέμεται από κοινού και στις τρεις μορφές υλοποίησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Κατηγορίες πτυχιούχων

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαμεθοδικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις σε Καταστάσεις Κρίσης» μπορούν να γίνουν δεκτοί απόφοιτοι Α.Ε.Ι (από Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) της χώρας ή από ισότιμα ξένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και συγκεκριμένα:
i. Στην Κατεύθυνση Α του ΠΜΣ «Παρεμβάσεις Κοινωνικής Εργασίας σε καταστάσεις κρίσης στην οικογένεια» γίνονται δεκτοί αποκλειστικά Πτυχιούχοι Κοινωνικής Εργασίας και Πτυχιούχοι αντίστοιχων Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού.
ii. Στην Κατεύθυνση Β του ΠΜΣ «Διαμεθοδικές παρεμβάσεις σε μετακινουμένους πληθυσμούς» γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι Τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας καθώς και πτυχιούχοι αντίστοιχων ή συναφών Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Χρονική Διάρκεια

Η χρονική διάρκεια φοίτησης για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ορίζεται σε 18 μήνες πλήρους παρακολούθησης ή σε 36 μήνες για μερική φοίτηση.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ.

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s