Πολυμέσα

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ


.

Γυναικοκτονία (Το όνομά μου ειν’ το δικό σου)

Το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», και το μουσικό σχήμα του λυκείου «11 & κάτι» παρουσιάζουν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ένα μουσικό βίντεο για τις γυναικοκτονίες.

Περισσότερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;

Πολλοί τους θεωρούν τη «γενιά του ίντερνετ». Ταυτόχρονα, όμως, είναι η γενιά που φέρει μαζί της την αμφισβήτηση για μια πληθώρα στερεοτύπων του παρελθόντος, ενώ φαίνεται έτοιμη να επαναπροσδιορίσει δυναμικά τον τρόπο που διαμορφώνεται το μέλλον της.

Περισσότερα

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Βίντεο για το δικαίωμα προστασίας της υγείας των παιδιών στο σχολείο

Πολλοί γονείς μαθητών ανησυχούν μήπως η ένταξη των παιδιών προσφύγων/ μεταναστών στην εκπαίδευση σημαίνει αυξημένο κίνδυνο για την υγεία των παιδιών τους. Για τον λόγο αυτό, ο Συνήγορος δημιούργησε ένα βίντεο – συνέντευξη με τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις μεταδοτικές ασθένειες και τα βασικά μέτρα πρόληψης. 

Περισσότερα

Καθ’ οδόν για Όσκαρ η Δάφνη Ματζιαράκη με τα συγκλονιστικά «4.1 miles» της

Το «4.1 miles» είναι η απόσταση, που χωρίζει τις ακτές της Λέσβου από τα τουρκικά παράλια. Το σκάφος ΠΛΣ 602, όλο αυτό το διάστημα, βρισκόταν παντού και έσωσε εκατοντάδες ανθρώπους, ανέσυρε, όμως, και αρκετούς νεκρούς, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά. Μάλιστα, η νεαρή φοιτήτρια Δάφνη Ματζιαράκη βρέθηκε στο σκάφος, όταν ο κυβερνήτης Κυριάκος Παπαδόπουλος, μαζί…

Περισσότερα

Φόρτωση…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

SOC.TV

«Ο κ. Αδιάφορος»: Η ταινία μικρού μήκους για την απάθεια που σκοτώνει τις ανθρώπινες σχέσεις

Μερικές φορές δε χρειάζονται λόγια για να περάσεις ένα τόσο ηχηρό μήνυμα όσο αυτό που μεταφέρει το παρακάτω βίντεο. Αρκεί να δώσουμε ένα… χεράκι στους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας, ώστε να τους αλλάξουμε όχι μόνο τη μέρα τους αλλά και ολόκληρη τη ζωή!

Περισσότερα

Φόρτωση…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

ΗΧΟΣ+ΣΤΙΧΟΣ

Σπύρος Γραμμένος – Τo όνομά μου ειν’ το δικό σου

Τη στιγμή που ο χώρος του Πολιτισμού πλήττεται λόγω της πανδημίας και συγχρόνως βάλλεται από πολλές πλευρές, δημιουργοί όπως ο Σπύρος Γραμμένος έρχονται να μας θυμίσουν πως η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασικό αγαθό. Έρχονται να μας συντροφεύσουν με τους στίχους και τη μουσική τους, να φωτίσουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας διαχρονικά, να μας προβληματίσουν και…

Περισσότερα

Φόρτωση…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Advertisement