Ο άνθρωπος που «φωτογραφίζει» την κατάθλιψη

Ο Σουηδός φωτογράφος Gabriel Isak, αφού πάλεψε 7 χρόνια με την κατάθλιψη, αφιέρωσε ένα project του σε αυτήν. Και είναι συγκλονιστικό. 

Let Go.

Γράφει: Andro Team Let Go.

Σήμερα, η λέξη «κατάθλιψη» είναι από τις πλέον αδικημένες και για αυτό φταίμε όλοι εμείς. Όλοι εμείς που ξυπνάμε το πρωί και χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη με χαρακτηριστική ευκολία, είτε επειδή ο καφές δεν μας πέτυχε, είτε επειδή έχει συννεφιά και όχι ήλιο όπως εμείς το φανταζόμασταν.

Όμως η ζωή των ανθρώπων που ζουν με την κατάθλιψη δεν είναι τόσο απλή, σαν έναν πρωινό καφέ που δεν μας βγήκε καλός. Είναι πολύ χειρότερη. Και αυτό θέλησε να παρουσιάσει μέσα από το project του ο Gabriel Isak. Ο Σουηδός φωτογράφος, ο οποίος πάλεψε 7 χρόνια με την κατάθλιψη, θέλει να δείξει μέσα από το project Blue Journey τα αρνητικά συναισθήματα και την απομόνωση των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη.

After Life.

Επιλέγοντας σκοτεινά τοπία και μινιμαλιστικά θέματα, θέλει ο κόσμος να μπει -έστω και για λίγο- στη θέση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη στη ζωή τους.

«Έχω ζήσει μόνος και κάτω από μαύρα σύννεφα. Ξέρω πώς είναι. Και ήθελα οι άνθρωποι να δουν αυτόν τον σκοτεινό κόσμο, να νιώσουν» λέει ο Isak.

//Gabriel Isak

The Flight.

Illumination in the Dark.

Two Moons.

Πηγή: andro.gr και o-klooun.com

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s