Πανδημία και ψυχική υγεία

Διαδικτυακή συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας και του εγκλεισμού στην ψυχική υγεία.

Συμμετέχουν:
Στέλιος Ανατολίτης
Σωτήρης Λαϊνάς
Κατερίνα Μάτσα
Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου

Ανάμεσα στις συζητήσεις που γίνονται για τις συνέπειες του εγκλεισμού, μαζί με την οικονομία αναφέρεται συχνά και η ψυχική υγεία, χωρίς ωστόσο να παίζει κεντρικό ρόλο ως παράγοντας στη λήψη αποφάσεων. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ασκείται ισχυρή ψυχική πίεση στους πολίτες από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό και τις συνέπειές του, αλλά θα επιχειρήσουμε να συζητήσουμε αυτή τη διαπίστωση με δύο ειδικούς της ψυχικής υγείας και έναν κωμικό, ο οποίος έχει γράψει για το ζήτημα αυτό πολύ ενδιαφέροντα κείμενα.

Ο ΠΟΥ αναφέρει πως ο φόβος και το άγχος είναι συνηθισμένες αντιδράσεις σε πραγματικούς ή νομιζόμενους κινδύνους, καθώς και μπροστά στο άγνωστο. Η πανδημία συνδυάζει τον χειροπιαστό φόβο να μολυνθεί κανείς από τον ιό, με τις ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα. Η ανεργία, η εργασία από το σπίτι και η συνεχής παρουσία των παιδιών, η απουσία επαφής με φίλους και συγγενείς, όλα μαζί αποτελούν παράγοντες πίεσης στην ψυχική υγεία των πολιτών.

Η συζήτηση μεταδόθηκε την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, στις 21:00​ το βράδυ από τους λογαριασμούς του ThePressProject στο Facebook και το YouTube.

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s