Θεσσαλονίκη Κοινωνικό Ιατρείο για άστεγους

Κοινωνικό ιατρείο με εθελοντές γιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες ιδίως σε άστεγους, λειτουργεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το ιατρείο, που εξυπηρετεί ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στις δομές δημόσιας υγείας και πρόνοιας, δημιουργήθηκε από την εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), με τη συμπαράσταση του Μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και με τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στεγάζεται σε χώρο 58 τετραγωνικών μέτρων, στο κτήριο του παλαιού τηλεφωνείου, κοντά στην πύλη 6 του λιμανιού, ενώ λειτουργεί καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Διαθέτει εξεταστική κλίνη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και φαρμακείο, ενώ φιλοξενεί κι ένα πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση από την κεντρική είσοδο του λιμανιού, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2310-593285.

Οι γιατροί συμμετέχουν στην προσπάθεια εθελοντικά και ήδη έχουν γίνει σχετικές επαφές με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, την Εταιρεία Παθολόγων Βορείου Ελλάδος, την Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, για όσους θα χρειαστούν νοσηλεία. Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα στο χώρο βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s