1ο Επιστημονικό Συνέδριο Σχολικής Κοινωνικής Εργασίας

Εκ μέρους της ΜΚΟ «Παιδιά εν τάξη» για την προώθηση δικαιωμάτων στην ισότιμη εκπαίδευση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο, σας προσκαλούμε στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Σχολικών Κοινωνικών Λειτουργών με γενικό τίτλο «Σχολική Κοινωνική Εργασία και Ένταξη μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο γενικό σχολείο: Ο ρόλος του Κοινωνικού Λειτουργού με το βλέμμα στην Ευρώπη», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στο AMC Metropolitan College υπό την αιγίδα της ΜΚΟ Παιδιά εν τάξη.

Συνοπτικά το έργο της ΜΚΟ Παιδιά σας περιλαμβάνει την υλοποίηση των ακόλουθων στόχων:

  • Εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Μείωση σχολικής αποτυχίας και εγκατάλειψης σας εκπαίδευσης στην νησιωτική επαρχία (και ευρύτερα) εξαιτίας μαθησιακών δυσκολιών και ταυτόχρονης απουσίας υποστηρικτικών υπηρεσιών ειδικής διαπαιδαγώγησης.
  • Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ειδικής διαπαιδαγώγησης.
  • Κατάρτιση εκπαιδευτικών σε θέματα συμπερίληψης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και Ευρωπαίοι επιστήμονες που προάγουν την γνώση στο πεδίο με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια.

Πρόεδρος επιστημονικής επιτροπής είναι η σχολική κοινωνική λειτουργός-ειδική παιδαγωγός Κυριακίδη Αικατερίνη.

Οι θεματικές προσεγγίσεις του συνεδρίου είναι:

  • Σχολική κοινωνική εργασία: ερευνητικές προσεγγίσεις.
  • Σχολική κοινωνική εργασία: Νέες προκλήσεις σας επαγγελματίες.
  • Σχολείο για όλους: Ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού.
  • Συμπεριληπτική εκπαίδευση (Inclusive Education): Ο κοινωνικός λειτουργός ως διαμεσολαβητής.

Επιπρόσθετα, θα συζητηθεί το θέμα σας ίδρυσης του Συλλόγου Σχολικών Κοινωνικών Λειτουργών για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική σας συμβολή στα πεδία σας έρευνας και των πρακτικών σας σχολικής κοινωνικής εργασίας, θα αποτελούσε τιμή για εμάς η συμμετοχή σας στο συνέδριο, είτε με εισήγηση είτε με τη μορφή βιωματικού σεμιναρίου. Προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 30/12/2014.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη διοργάνωσης του συνεδρίου: Κυριακίδη Αικατερίνη-email: kkiriakidi@metropolitan.edu.gr

Παρακαλούνται όλοι όσοι θα ήθελαν να συμμετέχουν ως εισηγητές στο συνέδριο, όπως επισυνάψουν βιογραφικό τους σημείωμα μαζί με την περίληψη της εισήγησής τους.

Πηγή: Παιδιά εν τάξη